FAQs

Typ hier uw vraag in of doorzoek FAQ's hieronder:

General

Bestelhulp Personalisering

USB Sticks

Product Technisch

Powerbanks

Product Technisch

Audio

Product Technisch

USB Auto oplader

Product Technisch

General

Hoe kan ik bestellen bij Flashbay? Wat betekenen de symbolen in de productomschrijving? Wat is een Virtuele Proefdruk? Hoe kan ik mijn wachtwoord opvragen? Wat zijn uw levertijden? Waar kan Flashbay leveren?

Wat is de minimale bestelhoeveelheid?

Flashbay hanteert een minimale order van maar 10 stuks voor al onze USB sticks. Neem gerust contact met ons op voor een offerte en een prijslijst. U zult
zien dat zelfs voor een kleine bestelhoeveelheid onze prijzen zeer competitief zijn!

Andere bedrijven hebben vaak een minimale bestelhoeveelheid van 50, 100 of zelfs 250 stuks. Omdat wij onze eigen fabriek beheren en gebruik maken van een zeer verfijnd proces verwerken wij ook graag uw kleinere voor USB sticks. Bekijk ook onze reviews op Trustpilot: onze service wordt absoluut niet minder!

Voor sommige accessoires en enkel uitzonderlijke producten hanteren we andere minimale bestelhoeveelheden, neem hiervoor alstublieft contact met ons op.
Hoe zien de producten er uit bij aflevering?

Tussenhandel

Wij ondersteunen de volgende bedrijven als tussenhandel:
 • Marketing, Advertentie, Media en Creatieve agentschappen die onze producten wensen aan te bieden als een extra waardevolle service naar bestaande klanten.
 • Inkoop- en bemiddelingsbedrijven die onze producten wensen aan te leveren namens hun gevestigde klanten.
De onderstaande bedrijven komen niet in aanmerking als Flashbay tussenhandel:
 • Bedrijven die USB sticks, Powerbanks, Bluetooth® Audio producten en Fiddget Spinners op hun website aanbieden (ongeacht de grootte en omvang van het overige productaanbod).
 • Bedrijven die een website bezitten of beheren welke toegewijd is aan USB producten, Powerbanks, Bluetooth® Audio producten en Fiddget Spinners.
 • Bedrijven die redelijkerwijs zouden kunnen worden beschouwd als een concurrent van Flashbay.
Flashbay zorgt ervoor dat onze erkende wederverkopers de steun krijgen die ze nodig hebben om de verwachtingen van de klant te overtreffen.
 • Ooit een deal moeten afwijzen omdat uw huidige leverancier meer dan twee weken levertijd in acht neemt terwijl u de bestelling binnen 5 werkdagen nodig had?
 • Of is uw leverancier eigenlijk een tussenpersoon die uw geld vooraf aanneemt om vervolgens producten aan te schaffen die niet voorradig zijn?
Wij horen regelmatig slechte verhalen. Hier bij Flashbay geloven wij in de pijlers van een goede handel.
 • Wij hanteren grote voorraden en hebben de nodige investeringen gedaan om uw bestelling op tijd en op specificatie te kunnen leveren.
 • Ondersteund door middel van onze zeer competitieve prijzen voor de tussenhandel en uitstekende service kunnen wij u helpen om een top-service te leveren aan uw klant.
 • Onze producten hebben de hoogste kwaliteit en onze levertijden voor grote bestellingen van bedrukte USB sticks met logo verslaat alle concurrentie.
 • No-nonsense bestelmanagement: bestel gemakkelijk uw bedrukte USB sticks met logo online of via de e-mail.
 • Ons klantencentrum geeft u de mogelijkheid om de status van uw bestelling te zien en te volgen tot aflevering.

Garantie van Flashbay

Geeft Flashbay garantie op alle producten?
Ja, alle producten die op de Flashbay-website verschijnen, zijn gegarandeerd vrij van materiaal- en fabricagefouten op het moment van levering.

Hoe lang is na levering de garantieperiode voor verschillende productcategorieën?
Zie de onderstaande tabel met al onze productcategorieën en hun garantieperiodes.

Product Type Garantieperiode
USB sticks 10 jaar
Power 2 jaar
Audio 2 jaar
Drinkwaren 2 jaar
Gadgets 2 jaar
Pennen 1 jaar
Tassen 1 jaar
Petten 1 jaar
Notitieboekjes 1 jaar
Accessoires 1 jaar
Kleding 1 jaar

Voor gift sets geldt de garantie voor de afzonderlijke artikelen in de gift set afzonderlijk zoals hierboven beschreven.

Wat dekt de garantie niet?
De garantie dekt geen reparatie, vervanging of vervanging van producten waarbij schade opzettelijk is of het gevolg is van verwaarlozing, misbruik, ongeval, wijziging, ongeschikte fysieke of operationele omgeving, onjuist onderhoud of defect veroorzaakt door een product waarvoor Flashbay niet verantwoordelijk is. Ook schade veroorzaakt door normale slijtage (inclusief schade aan personalisatie) is uitgesloten.
 • USB sticks: Een storing of ongewenste werking is uitgesloten wanneer producten worden gebruikt met gespecialiseerde of aangepaste hardware of software of worden gebruikt in een andere toepassing dan de algemene opslag van niet-kritieke gegevens.
 • Drinkwaren: Schade veroorzaakt door schurende chemicaliën, schurende reinigingsmethoden en vaatwassers is uitgesloten.
 • Pennen: Inktpatronen zijn verbruiksartikelen. Garantie is alleen van toepassing op de body van de pen.
 • Tassen: Schade veroorzaakt door overbelasting is uitgesloten.
 • Petten: Veranderingen in vorm zijn te verwachten bij herhaald gebruik en zijn uitgesloten.
 • Kleding: Vormveranderingen zijn bij herhaald gebruik te verwachten en zijn uitgesloten. Vervaging of verslechtering van de gepersonaliseerde branding na herhaaldelijk wassen is uitgesloten. Schade veroorzaakt door wassen anders dan volgens de aangegeven wasvoorschriften is uitgesloten.
 • Notitieboekjes: Schade veroorzaakt door gemorst eten, drinken en/of vloeistoffen of een algemeen gebrek aan zorgvuldigheid wordt niet gedekt.

Kan ik monsters krijgen?

Wij bieden gratis monsters aan. Deze dummy's zijn niet werkende modellen met hetzelfde design als ons eindproduct. Wij denken dat hierdoor iedereen de beste keuze qua model kan maken.

Hoe kan ik mijn bestelling betalen en wat zijn de voorwaarden?

Na het plaatsen van een order ontvang je een email met betaalinstructies. Je kunt eenvoudig en snel betalen met kredietkaart of overschrijving. Wij kunnen een krediet voorzien voor wederkerende klanten, de publieke sector en scholen. Tenzij er een krediet is overeengekomen, dienen wij de betaling te hebben ontvangen alvorens we de producten gaan opsturen.

Wat is jullie retourbeleid?

Wij doen de grootste moeite om er voor te zorgen dat elke bestelling als gewenst geleverd zal worden. Mocht er toch iets mis zijn met je bestelling dan zullen we er alles aan doen om het snel recht te zetten. Mocht je problemen hebben met je bestelling neem dan altijd contact op met je Account Manager.

Aangezien al onze producten op aanvraag en aan je eigen specificaties worden geproduceerd zijn eventuele afkoelperioden of annuleringsbepalingen van de richtlijn consumentenrechten (en/of gelijkwaardige internationale bepalingen) niet van toepassing.

Ik heb nog vragen, wie kan ik contacteren?

Wij zijn er voor jou!. Contacteer ons via telefoon of de  contacteer ons pagina. Indien je reeds een toegewezen Account Manager hebt, kun je hem of haar uiteraard rechtstreeks contacteren.
Hoe kan ik mijn logo het beste aanleveren? Hoe voegen wij uw logo toe?

USB Sticks

Worden alle USB sticks op dezelfde manier gemaakt?

Hoe gebruik ik een USB stick?

Stop uw USB stick gewoon in de USB poort van uw computer of ander USB-equipped device en sleep de bestanden die u wil meenemen in de map die ontstaat op uw scherm. Uw bestanden zijn onmiddelijk getransporteerd naar uw USB stick. Om de bestanden op uw USB stick te transporten naar een andere computer, plugt u uw USB stick in de computer waarnaar u uw bestanden wil brengen, opent de map dat op uw scherm ontstaat en sleept de gewenste bestanden naar de computer's desktop
Hoeveel kan ik op een USB stick opslaan?

Kan ik muziekbestanden opslaan en transporteren met mijn USB stick?

Het korte antwoord is JA. In het algemeen gebruiken, USB sticks klassieke mass storage drives, dus elk systeem dat mass storage ondersteund zou toegang moeten hebben tot de inhoud van de USB stick – zo ook muziekbestanden!

Zijn USB sticks vatbaar voor corruptie van veiligheidstechnologie voor vliegvelden?

In het algemeen, zijn USB Sticks airport security safe. Echter, het is afhankelijk van de niet-vluchtigheid van het geheugen dat is gebruikt in het apparaat. Check bij uw fabrikant voor gedetaileerde specificaties.

Zal mijn USB stick op elke computer werken?

USB sticks gebruiken het USB protocol om te kunnen opereren met PC's (ook met MAC!) en vereisen een USB poort. Kenmerkende USB sticks gebruiken mass storage class drivers dat zijn geincorporeerd in Windows Me, Windows 2000 en Windows XP, en later ook in zoals Mac OS 9, Mac OS X en 2.4.6 of nieuwer. Sommige fabrikanten bieder drivers voor Windows 98 SE or Windows NT aan. Apple biedt een mass storage class driver update voor Mac OS 8.6 aan. Voor meer informatie vraag de fabrikant naar de USB Flash Drive.

Voordelen van het gebruik van een USB stick in plaats van een externe harde schijf, DVD-R of diskette.

Zo groot als een rolletje kauwgum, USB sticks zijn stukken kleiner dan externe harde schijven, en zonder fragile onderdelen die kapot kunnen gaan bij het vallen en tevens veel makkelijker mee te nemen. USB sticks gebruiken geen tijdrovende configuratie zoals benodigd bij het toevoegen van een externe harde schijf aan uw computer.

USB poorten zijn veel meer standaard aanwezig dan een CD- en zeker DVD-branders, dus USB sticks zullen op meer computers functioneren dan een CD-Rs of DVD-Rs. Daarnaast geldt dat het uploaden van bestanden van de computer naar een USB stick veel sneller gaat dan het branden van een CD of DVD. Tenslotte functioneren USB sticks net zoals een draagbare harde schijf waarbij u zo vaak als u zelf wilt bestanden kan toevoegen en verwijderen. Met CD-Rs en DVD-Rs kan men slechts eenmalig data toevoegen en kunnen bestanden niet verwijderd worden wanneer deze op een cd gebrand zijn.

Een standaard floppydisk heeft een capaciteit van 1,44 MB, dit is stukken minder geheugencapaciteit dan een USB stick te bieden heeft (tot 128GB).

Wat is er met 128MB, 256MB , 512MB en 1GB geheugencapaciteit gebeurd?

Deze geheugencapaciteiten zijn vervangen door capaciteiten zoals 2GB, waarbij de kosten hetzelfde zijn, maar bieden meer waarde voor je geld.

Als je op zoek bent naar een goedkope UBS stick, en maar een kleine geheugencapaciteit nodig hebt, is de 2GB capaciteit normaal gesproken de goedkoopst leverbare capaciteit.

Ook produceren veel grote chip fabrikanten zoals Samsung, Hynix, Intel, KIOXIA*, Sandisk en Micron geen geheugens meer die kleiner zijn dan 2GB in grote hoeveelheden. Af en toe zijn we in staat om voldoende hoeveelheden van 1GB geheugens bij onze leveranciers te verkrijgen en stellen deze dan beschikbaar aan onze klanten, maar op de lange termijn zal dit steeds minder worden en zullen de producenten zich richten op de grotere geheugens.

Sommige leveranciers bieden echter nog wel geheugens aan van 128MB, 256M en 512 MB. Deze maken gebruik van merkloze geheugenchips van lage kwaliteit. Flashbay raadt u aan om deze niet te gebruiken. Niet alle geheugenchips zijn namelijk gelijkwaardig geproduceerd.

Wat is een USB stick?

Een USB stick is een compacte USB geheugen dat handelt als een draagbare geheugenschijf, het laat u uw meest belangrijke computerdata opslaan en meenemen. Ze houden ongelooflijk grote hoeveelheden aan informatie vast en zijn klein genoeg om gemakkelijk in uw zak mee te nemen, of handig om uw nek aan een nekketing, of aan uw sleutelbos.
NAND Geheugen en prijsveranderingen On the Go Flash Drives (OTG) uitgelegd Welke Controller gebruiken wij in onze USB sticks? Hoe stel ik een AutoRun functie in? Wat zijn de lees- en schrijfsnelheden van de USB stick? Wat is WEEE? Formatteren als lokale schijf of verwisselbare opslag?

Hoe kan ik mijn computer beschermen tegen virussen wanneer ik een USB stick gebruik?

In het algemeen is het beste om uw computer tegen virussen te beschermen is door het gebruik van verschillende veiligheidsmethoden. Deze bestaan onder andere uit een Internet Firewall, een virusscanner en andere tools die binnenkomende bestanden screenen op virussen. In het geval van USB sticks, kunt u overwegen om voor het opslaan van bestanden een virusscan te doen.

Wat zijn SLC en MLC?

NAND geheugen kan onderverdeeld worden in categorien: SLC en MLC.

SLC is een afkorting voor 'Single-Level Cell':

SLC geheugen slaat een bit op in elke cel, dit leidt tot snellere overdrachtsnelheden, lagere energieconsumptie en hogere celduurzaamheid. Het enige nadeel van Single-Level Cell zijn de productiekosten per MB. Gebaseerd op datgene, de SLC technologie wordt gebruikt in hoge-prestatie geheugenkaarten.

MLC is een afkorting voor 'Multi-level Cell':

MLC geheugen slaat drie bits of meer op in elke cel. Door meerdere bits per cel op te slaan, bereikt een Multi-Level Cell geheugenkaart lagere overdrachtsnelheden, hogere energieconsumptie en lagere celduurzaamheid dan een Single-Level Cell geheugenkaart. Het voordeel van een Multi-Level Cell geheugenkaart zijn de lage productiekosten. De MLC technologie wordt meestal gebruikt in de standaard geheugenapparaten. De Multi-Bit Cell, MBC, is een gelijke technologie als de Multi-Level Cell maar slaat slechts twee bits per cel op.
Wat is Windows ReadyBoost?

Wat is USB 2.0?

Simpel Antwoord: USB2.0 levert een snellere datatransfer dan een oude USB1.1. Er zijn geen problemen tussen het bruikbaar maken van USB1.1 poorten en USB2.0 sticks (en vice versa).

Meer Details: Afgerond in 2001, Universal Serial Bus (USB) 2.0 is een complete revisie van de Serial Bus input/output bus protocol welke hogere snelheden biedt van het lezen en schrijven van data dan de oude USB 1.1 standaard deed.
Wat is USB 3.0 of SuperSpeed USB?

Powerbanks

Wat is een Powerbank?

Een Powerbank is een draagbaar oplader voor telefoons en tablets. De Powerbank kan na gebruik telkens opnieuw opgeladen worden.

Waarom zijn Powerbanks zo populair als promotiegeschenk?

Omdat ze echt handige hebbedingen zijn. De smartphone en tablet zijn zo prominent in het dagelijkse leven dat ze vaak moeten herladen worden, ook wanneer je buitenshuis bent. Hierdoor is de makkelijk opbergbare Powerbank bijna onmisbaar.

Wat kosten Powerbanks?


De prijzen variëren volgens model, capaciteit en aantal stuks je wilt bestellen. Vul ons Quick Quote form in om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Hoe gebruik je een Powerbank?

Een Powerbank gebruiken is heel gemakkelijk. Laadt de Powerbank eerst op, het LED lampje weergeeft de status. Eens de Powerbank volledig opgeladen is kun je deze aansluiten op je telefoon of tablet. De Powerbank zal nu het aangesloten apparaat opladen. Eénvoudig, toch?

Wat is de levensduur van een Powerbank?

Bij correct gebruik en bewaring in een droge, koele plaats kan de Powerbank gedurende verschillende jaren gebruikt worden. Let wel: Flashbay biedt 2 jaar garantie aan. Bij regelmatig gebruik zal de batterij uiteindelijk wel de capaciteit van de Powerbank langzaam verkleinen. Dit is onvermijdelijk bij appraten op batterij zoals Powerbanks, Smartphones en laptops.

Zijn de Powerbanks compatibel met de meeste apparaten?

Ja, onze Powerbanks zijn compatibel met alle grote merken als Apple, Samsung, Android, Kindle en vele andere.

Hoeveel batterij is er nog over op de powerbank?

Met uitzondering van sommige modellen, kunt u de resterende oplaadstatus via de LED-licht in de Power Bank zien. Elke LED-kleur geeft aan hoeveel percentage er nog over is. Al deze informatie kan je ook terugvinden in de gebruikershandleiding.

Hoeveel laadbeurten kan ik met de Powerbank doen?

Ga hieronder met de cursor boven de aangegeven "Geheugencapaciteit" staan om het aantal laadbeurten te zien.

Hoe lang duurt het om de Powerbank op te laden?

Een lege Powerbank zal ongeveer 4 uur nodig hebben om op te laden. Het LED op de Powerbank toont de beschikbare batterij.

Moet ik de Powebank uitschakelen als ik deze niet gebruik?

Nee. De Powerbank schakelt automatisch over in "Standby" wanneer niet gebruikt.

Hoe worden de Powerbanks verpakt voor transport?

Iedere Powerbank en accessoire wordt individueel in een kartonnen doosje verpakt. Wanneer je een Magnetisch- of Presentatie Doosje hebt besteld worden de Powerbanks hierin verpakt. De volledige bestelling wordt dan ter bescherming in grotere kartonnen dozen gestopt. Wij volgen momenteel  IATA standard PI965 IB.

Over welke veiligheden beschikken de Powerbanks?

Onze Powerbanks zijn extreem veilig. WAl onze producten worden onderworpen aan strikte veiligheidstests. Al onze certificaten zijn te bekijken bij "Over ons", "Certificaten". De certifacten worden ook per model weergegeven op de product pagina's. Enkele van onze maatregelen zijn:
 • Hoge-kwaliteits batterijen van gekende merken
 • Sterke behuizing voor een betere bescherming
 • Output over-current en over-voltage protectie
 • Input over-current en over-voltage protectie
 • Automatisch uitschakelen bij oververhitting
 • Bescherming tegen kortsluiting
 • Bescherming tegen Elektrostatische Ontlading

Powerbank Opladen

Audio

Welke geluidsbronnen kan ik gebruiken met de Bluetooth®-apparaten?

Onze Bluetooth®-apparaten kunnen met elke Bluetooth®-geluidsbron gebruikt worden. Sommige van onze Audio modellen hebben ook een extra kabel aansluiting om uw toestel aan te sluiten. In dit geval is het niet nodig om Bluetooth® op uw apparaat aan te zetten.

Is het veilig om mijn Bluetooth®-apparaten op het vliegtuig te nemen?

Ja, deze zijn veilig, zowel als ruimbagage en handbagage.

Hoe kan ik mijn toestel met de Bluetooth®-luidsprekers of koptelefoons koppelen?

Als u uw audioapparaat wilt koppelen, moet u ervoor zorgen dat u Bluetooth® op uw toestel hebt geactiveerd en dat de luidspreker / koptelefoon is ingeschakeld. Selecteer vervolgens de naam van de luidspreker / koptelefoon (bijvoorbeeld Tab) die op uw apparaat wordt weergegeven in het menu 'Compatibele Apparaten' en volg de verdere instructies op het scherm. De naam van uw Audio apparaat kan ook overeenkomen met de naam van het logo die erop bedrukt is. Het Audio product geeft een pieptoon aan als er een succesvolle verbinding is.

Kan ik oproepen beantwoorden met de Bluetooth®-koptelefoon?

Ja, onze Bluetooth®-koptelefoon heeft deze functionaliteit.

Kan de Bluetooth®-luidspreker functioneren als luidspreker?

U kunt de Bluetooth®-luidspreker als luidspreker gebruiken als u belt.

USB Auto oplader

Wat is een promotie USB Autolader

Een promotie USB Autolader maakt het mogelijk om draagbare apparaten via een USB poort tijdens het rijden op te laden. De USB autolader past in de 12V / 24V-hulplader van de auto. Deze plugs zijn standaard bij bijna alle auto's. Normaliter zijn deze te vinden middenconsole van de auto of in the onderste dashboard gebied en soms wordt het ook als sigarettenaansteker gebruikt.

De promotionele USB autolader kan bedrukt worden met jullie eigen logo en is een praktische en zeer effectieve marketingtool die wordt gebruikt elke keer dat uw klant rijdt.

Hoe weet ik wanneer de Promotionele USB Autolader mijn toestel aan het opladen is?

Uw toestel zal dit aangeven door een LED lampje te laten branden of een oplaad scherm te tonen. Sommige van onze modellen lichten ook op om aan te geven dat het opladen bezig is.

Werkt de oplader enkel wanneer mijn auto aan staat of in beweging is?

De auto moet aan staan, maar hoeft niet in beweging te zijn om de oplader te doen werken.

Hoeveel stroom/brandstof verbruikt het?

Minder dan 30mAh. De Autolader zal enkel stroom van de auto's stroombron verbruiken wanneer een toestel met de lader verbonden is.

Welke apparaten kan een USB autolader opladen?

De USB autolader kan alle telefoons, tablets en andere digitale producten met een USB poort opladen.

Hoe snel kan een USB autolader mijn apparaat opladen?

Stel dat een typische uitgang van een USB-poort 5V / 3A is. Als de laadstroom van het apparaat 3A bedraagt ​​en de batterij 2500mAh bedraagt, is dat 2500mAh / 3A = ongeveer 50 minuten.
 
Er zijn echter nog drie andere factoren om te overwegen:
 • Het maximaal ondersteunde laadpercentage van je apparaat zal de laadtijd beïnvloeden. Veel apparaten laden alleen op bij 1A. Het opladen bij 1A duurt tweemaal zo lang als het opladen bij 2A.
 • Onze USB autoladers hebben 2 USB poorten. Als je tegelijkertijd 2 apparaten laadt die elk een hoge laadstroom van 2A ondersteunt, wordt de totale output van de USB-auto oplader gedeeld tussen de apparaten. Als de maximale uitgang van de USB autolader 3A bedraagt, ontvangt elk apparaat 1.5A.
 • In de realiteit, onduidelijkheden met betrekking tot energieverliezen van de schakelingen, de kabel en de batterij betekenen dat de laadtijd tot 30% langer kan zijn dan een eenvoudige theoretische berekening aanduid.

Gaat het opladen langzamer als twee apparaten gelijktijdig opladen?

De maximale output van de USB autolader is 3A als twee apparaten gelijktijdig opladen, hieronder meer informatie:
Twee apparaten Totale Output?  Langzamer?
1A Apparaat + 1A Apparaat (bijv. twee iPhones) 2A   Nee
1A Apparaat + 2A Apparaat (bijv. iPhone™ + iPad™) 3A   Nee
2A Apparaat + 2A Apparaat (bijv. twee Samsung S6s) 4A   Ja

Hoe is de USB autolader aangesloten met de voeding van de auto?

De USB autolader is aangesloten op de voeding van de auto via de 12V / 24V-hulplader. Deze aansluiting is standaard op bijna alle auto's. Gewoonlijk zit deze in de middenconsole van de auto of in het onderste dashboardgebied, en daarnaast soms aanwezig als een sigarettenaansteker.