Twister

Weblog Marketing Ideas for Photographers - How to Get More Clients and Instantly Boost Your Business

photography marketing

Ben je een goede fotograaf, maar vind je het moeilijk om nieuwe klanten te krijgen en je bedrijf te laten groeien?

Net als in andere sectoren geldt hier ook dat wanneer je wil groeien en meer klanten wil je je zelf beter moet vermarkten.

Gelukkig is het tegenwoordig niet meer nodig om veel geld uit te geven aan reclame en promoties.

Door het gebruik van een combinatie van goedkope, maar effectieve internet marketing en traditionele marketing methodieken kun je je fotografie bedrijf naar het volgende niveau brengen.

Hieronder is een lijst met tips die uw fotografie bedrijf kan helpen. Het is niet van belang om ze allemaal meteen te doen. Neem gewoon degene waaraan je snel kunt beginnen.

Just make sure you keep a tab on the effectiveness of each method. And most of all, just have fun doing it!

Low Cost marketingmethodieken om je business een boost te geven
Het indertnet bied je veel intrumenten en methodieken om bewustzijn voor je bedrijf op te bouwen en op die manier nieuwe klanten aan te trekken. Hoewel er veel instrumenten beschikbaar zijn, zullen we alleen de meest effectieve en populaire instrumenten beschrijven:

 • Kies voor een professioneel ontworpen website – Er is geen excuus voor het niet hebben van een website. Door een website te hebben ben je in staat om jezelf te branden, je portfolio te laten zien, verhalen te vertellen en vooral de mogelijkheid dat mensen je kunnen vinden. Volg onderstaande tips voor het maken van een succesvolle website:
  1. Huur een professionele developer om een search engine friendly en aantrekkelijke website te bouwen, het is het waard!
  2. SEO je website – Wanneer je niet weet hoe je dit moet doen, huur dan een professional in. Wanneer dit goed gedaan is dan kunnen mensen en potentiele klanten de website ook vinden. 
  3. Maak een duidelijke "about" pagina – Deze pagina bied je de mogelijkheid om meer over jezelf te vertellen en op deze manier binding met je publiek te krijgen. - Het is de moeite waard!
 • Maak een Facebook pagina aan –  Facebook heeft een grote groep gebruikers. Bijna iedereen die je kent zit tegenwoordig op facebook; van vrienden, buren tot aan kennisen. Het is belangrijk om je bedrijf ook op facebook te presenteren. Maak eerst een eigen facebook pagina aan. Upload daarna je beste foto's. Bekijk ook eens de mogelijkheid om aparte folders aan te maken, bijvoorbeeld voor "trouwfoto's", of een voor "portretfoto's" en "landscape foto's. Vervolgens probeer de mensen die je kent over te halen je bedrijf te "liken". Wanneer veel mensen de pagina "liken" kun je starten met het bevorderen van producten etc. Op dat moment is het goed om je beste foto's ook met je mensen te delen. Af en toe zou je speciale promoties kunnen doen. Daarnaast kun je gaan starten met het het adverteren bij locals.
 • Maak profielen aan op Google Places en Yelp - Yelp en Google Places zijn zoekplaatsen waar locals zoeken naar lokale bedrijven en diensten. Het is van het grootste belang om op deze 2 sites te staan. Zorg ervoor dat je een compleet ingevuld formulier upload over je bedrijf en vraag klanten een review over je te schrijven.

Vergeet vooral de traditionele, maar effectieve methodes niet
Deze tranditionele marketing methodieken hebben alle tijden doorstaan, omdat ze werken er vooral niet duur zijn:

 • Volunteer your time to take pictures for non profit or charity organizations – By volunteering, you’re helping a good cause and at the same time, you get free exposure. Just be willing to chat with strangers and bring plenty of business cards to pass out.
 • Geeft kortingskaarten weg aan klanten zodat zij deze weer door kunnen geven aan vrienden of familie. Het zou ook goed zijn om op deze manier referenties te krijgen.
 • Probeer contacten te leggen met lokale bedrijven voor promotie. Je kunt elkaar helpen door hen ook te promoten op de manier hoe zij dat ook voor jou doen.
 • Laat je visitekaartjes achter bij lokale restaurants, bibliotheken, boekenwinkels of een gym
 • Maak foto's van mensen die interessant zijn en biedt hen aan de foto's gratis op te sturen. Je kunt ze vragen eens een kijkje op je website te nemen om meer voorbeelden te bekijken. .

Presenteer je foto's naar klanten doormiddel van een USB Stick
CD's en DVD's zijn het middel in de fotografie branch om foto's aan klanten te verspreiden. Ze zijn laag geprijst en werken meestal naar behoren.

Echter, wanneer er een kras op de CD of DVD komt werkt deze niet meer. Daarnaast is de loading speed zeer traag.

Een alternatief zou een USB Stick kunnen zijn. Ze zijn betaalbaar geworden, ze gaan levenslang mee en hebben grote opslagcapaciteiten. Daarnaast zijn ze klein in formaat.

Bovendien kun je ze van je eigen logo voorzien en website adres. Met al deze voordelen kun je echt iets weggeven aan je klanten. Daarnaast blijft je bedrijf zichtbaar wanneer de klant foto's met bijvoorbeeld vrienden deelt.

Promoting your photography business with a USB Business Card
Promoting photography with USB card flash drive

Alloy USB Card (photo courtesy of Bartek Witek, Documentary Wedding Photographer
image of USB Business Card for photographer

Different models of USB flash drives
Different models of customized USB flash drives

Download onze USB User Guide - het is gratis
Ben je geinteresseerd in het gebruik van USB Flash Drives for promotions? Wil je meer informatie en tips bij het kiezen van de beste USB oplossing and USB leverancier?

Klik op de button hieronder om het downloaden te starten.
USB user guide - learn how to choose the right USB solution for your promotion

Deel je marketing ideeen
Heeft je marketing strategie succes gehad met het uitbreiden van je business? Deel je ervaring hieronder!


flashbay Auteur: Peter Nguyen
1 Comments | Leave yours 
Josiah Gallo, www.LazerDesigns.com | 28 Jun, 2011
Great call, photographers can really upsell the USB drive feature. A lot easier to use than a CD, and it can be reused. I know I'd prefer to get photos on a USB than a CD
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.