Twister

Weblog Het gebruik van USB-sticks voor veiliger verkeer.

Een grote autofabrikant in de VS maakt momenteel gebruik van USB-sticks bij het oplossen van een fout in de software van deze voertuigen.

Deze fout werd onthuld door een groep amerikaanse hackers die toegang hadden verkregen tot de interne computer en hierdoor controle hadden over de motor, het stuur en de remmen. Dit betreft ongeveer 1,4 miljoen voertuigen.

Vanzelfsprekend moest de fabriekant snel met een oplossing komen, daarom zijn ze begonnen met het grootschalige project waarbij de USB-sticks werden gebruikt voor het updaten van de software in deze voertuigen.De eigenaren van de getroffen voertuigen ontvingen allen een USB-stick waarmee zij de software in hun auto moesten updaten. Hierdoor werd het besturingssysteem beschermd tegen eventuele hackers.

Als specialisten van gepersonaliseerde USB's zijn we altijd op zoek naar nieuwe en fascinerende toepassingen voor de sticks en dit is een van de meest high-profile gevallen in de afgelopen tijd. Dit laat echt zien hoe veelzijdig en belangrijk de USB-stick is geworden.

Wil je voor een volgend project een offerte ontvangen voor gepersonaliseerde USB-sticks? Vul dan ons Quick Quote formulier in. Een van onze account managers neemt dan z.s.m. contact met je op.


flashbay Auteur: Sam Sanchez
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.