Twister

Weblog USB Dood Drops

Een artistiek project dat begon in 2010 is begonnen met een echte stroomversnelling en begint te verschijnen in steden over de hele wereld. Het project 'USB Dead Drop' is het geesteskind van de 'Architect Artist' Aram Bartholl. Voor 'USB Dead Drop' plaatsen Aram Bartholl en een aantal van zijn wereldwijde fans 'verborgen' USB sticks in en rondom de stadscentra.

De USB-drives zijn vaak ingebed in muren en andere permanente straatvoorwerpen. Het wordt dan van gewone mensen op straat verwacht dat ze de USB stick in hun laptop stoppen en ontdekken wat er al op de USB staat of dat ze hun eigen interessante bestanden uploaden.

Volgens de officiële website deaddrops.com:

"Dead Drops is een anonieme, offline, peer-to-peer-file-sharing netwerk in de openbare ruimte. USB sticks zijn ingebed in muren, gebouwen en stoepranden, toegankelijk voor iedereen in de openbare ruimte. Iedereen is uitgenodigd om bestanden op de dead drop te zetten of om bestanden er op te vinden. Sluit uw laptop aan een muur, huis of paal om uw favoriete bestanden en gegevens te delen. Elke dead drop is leeg behalve een readme.txt bestand met uitleg over het project. 'Dead Drops' staat open voor deelname. "

De website heeft ook de details van de huidige Dead Drop locaties als u zin ​​heeft een kijkje te nemen of zelf iets te droppen. Er is ook een Wikipediapagina met details van het project.Hoewel het geweldig is om te zien dat USB-sticks betrokken zijn bij een dergelijke gemeenschap-aangrijpende gebeurtenis, vergeet niet dat je niet weet wat de stations bevatten, dus zorg ervoor dat je een goed antivirus-programma draait voordat u de USB in plugt - als je dapper genoeg bent om deel te nemen, maak dan een back-up van uw laptop!


Als je graag een offerte van onze gebrande USB sticks wilt ontvangen, vul dan ons Contactformulier in en een van onze Account Managers zal contact opnemen.

flashbay Auteur: Sam Sanchez
Laat als eerste een recensie achter
*
* Zal nooit zichtbaar zijn
(indien van toepassing)
Flashbay zal per email reageren.
Bij het versturen van dit formulier zullen wij uw gegevens behandelen conform met onze Privacy Policy.